De klant staat centraal
Ondanks de groei en innovatieve ontwikkelingen is één ding altijd gelijk gebleven: de klant staat centraal. Dat uit zich ieder dag weer in onze service. Gekke vragen bestaan niet! Vakmanschap gecombineerd met hoge kwaliteit past binnen onze visie. Want, met kwaliteitsproducten kunnen onze klanten op hun beurt weer het verschil maken.
Zeeuwse Witte Speculaas
In 1964 nam de vader van Rudie, Eduard de Cock, Bakkerij Bonte uit Terneuzen over. Het bedrijf vestigde zich in Kloosterzande en had als specialiteit de ‘Zeeuwse witte speculaas’ die vooral een afzetgebied kende in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.
Daarnaast werden diverse aanverwante banketproducten vervaardigd zoals eierkoeken, cake, appelflappen, sprits en banketstaven.
Klik op 1972 voor vervolg.

Van Speculaas naar Eierkoek
In 1972 werd door Eduard de Cock een nieuwe stap gezet. Zijn bakkerij verhuisde naar Hulst waar een locatie werd gevonden in een voormalige textielfabriek aan de Tivoliweg.
Het afzetgebied breidde uit en de bakkerij ging leveren aan grootwinkelbedrijven en grossiers door heel Nederland. Zo’n 125 kleinere zaken konden iedere dag rekenen op onze verse producten. Toen de schaalvergroting toenam en kleine winkels plaatsmaakten voor grotere ketens, hebben ook wij ons beleid aangepast en zijn we ons verder gaan specialiseren in het maken van witte speculaas en eierkoeken.
Klik op 1992 voor vervolg.

Overname, nieuwe variaties en verpakkingen
In 1992 nam zoon Rudie de Cock het bedrijf over. Omdat de aandacht vooral uitging naar de eierkoeken – ons meest succesvolle product – besloten we ons hier volledig op te gaan concentreren. Onder zijn leiding werd de eierkoek nog breder in de landelijke markt gezet.
Naast de ‘ traditionele eierkoek’ werden ook nieuwe varianten (zie assortiment) toegevoegd zoals eierkoeken met chocolade en rozijnen. Daarnaast werden nieuwe verpakkingsmogelijkheden (zie verpakken) geïntroduceerd.
Klik op 2010 voor vervolg.
Nieuwe Bakkerij
Het bedrijf groeide hard. In 2009 was het tijd voor een nieuwe stap. Banketbakkerij R. de Cock kocht grond voor de bouw van een nieuwe bakkerij aan de Meridiaan in Hulst. Eind 2010 is de nieuwe ruimte in gebruik genomen. Het gebouw dat er nu staat, is echt prachtig. Er is nog voldoende ruime om de productie uit te breiden. Over ieder detail is ontzettend goed nagedacht. Hier kan de bakkerij de bekende verse kwaliteit leveren op een grotere schaal dan we ooit voor mogelijk hielden.”


Onze Locatie
Om de capaciteit te vergroten en flexibel te blijven inspelen op de vraag van klanten besloot Banketbakkerij R. de Cock BV in 2009 om grond aan te kopen voor de bouw van een nieuwe ruimte. Tenba BV uit Wageningen, specialist op het gebied van taxatie en bakkerijadvies, werd in de arm genomen om het project te begeleiden. De bouw startte op 4 januari 2010 en eind 2010 is de bakkerij in gebruik genomen.
De deegdraaierij is voor 95 procent geautomatiseerd. In de bakkerij zijn meerdere lijnen ingericht voor de productie van de eierkoeken. Uitbreiding met een extra lijn en een verdubbeling van de logistieke ruimtes behoren tot de mogelijkheden.
Duurzaamheid
Duurzaamheid betekent voor ons de toekomstige generatie beschermen door de juiste keuzes te maken. Samen kunnen we elke dag een positief verschil maken. DeCock Banket implementeert verschillende maatregelen om de milieu-impact van zijn verpakkingen te minimaliseren.