Wij zijn DeCock Banket

De klant staat centraal

Ondanks de groei en innovatieve ontwikkelingen is één ding altijd gelijk gebleven: de klant staat centraal. Dat uit zich ieder dag weer in onze service. Gekke vragen bestaan niet! Vakmanschap gecombineerd met hoge kwaliteit past binnen onze visie. Want, met kwaliteitsproducten kunnen onze klanten op hun beurt weer het verschil maken.

Zeeuwse Witte Speculaas

In 1964 nam de vader van Rudie, Eduard de Cock, Bakkerij Bonte uit Terneuzen over. Het bedrijf vestigde zich in Kloosterzande en had als specialiteit de ‘Zeeuwse witte speculaas’ die vooral een afzetgebied kende in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Daarnaast werden diverse aanverwante banketproducten vervaardigd zoals eierkoeken, cake, appelflappen, sprits en banketstaven.

Klik op 1972 voor vervolg.

Onze Locatie

Om de capaciteit te vergroten en flexibel te blijven inspelen op de vraag van klanten besloot Banketbakkerij R. de Cock BV in 2009 om grond aan te kopen voor de bouw van een nieuwe ruimte. Tenba BV uit Wageningen, specialist op het gebied van taxatie en bakkerijadvies, werd in de arm genomen om het project te begeleiden. De bouw startte op 4 januari 2010 en eind 2010 is de bakkerij in gebruik genomen.

De deegdraaierij is voor 95 procent geautomatiseerd. In de bakkerij zijn meerdere lijnen ingericht voor de productie van de eierkoeken. Uitbreiding met een extra lijn en een verdubbeling van de logistieke ruimtes behoren tot de mogelijkheden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor ons de toekomstige generatie beschermen door de juiste keuzes te maken. Samen kunnen we elke dag een positief verschil maken. DeCock Banket implementeert verschillende maatregelen om de milieu-impact van zijn verpakkingen te minimaliseren.

Wij gebruiken enkel  karton waarvan het primaire materiaal afkomstig is uit duurzaam beheerd bos of afkomstig is van gerecycleerde vezels.

We optimaliseren ook het ontwerp van de verpakking zodat er verpakkingsmateriaal bespaard kan worden.

Er is een dunne laag plastic folie nodig om smaakbehoud en versheid te garanderen. Onze folie is gemaakt van polypropyleen (PP) dat als PMD afval kan worden gerecycleerd.

Wij beschikken over duurzaam vrachtvervoer (euro 6 norm) en hebben veel aandacht voor de mogelijkheden tot energiebesparing. Zo beschikken wij over een warmte terugwinsysteem om onze opslagmagazijnen te verwarmen.

Voor ons machinepark kiezen wij voor energiezuinige machines die voldoen aan de NEN- en CEE normeringen.

In ons streven naar kwaliteitsvolle producten zijn wij ook steeds op zoek naar duurzame grondstoffen. Alle scharreleieren die wij in onze eierkoeken verwerken kopen wij lokaal in Zeeland en breken wij zelf. Zo kunnen wij de oorsprong, kwaliteit en versheid van de eieren garanderen die in onze eierkoeken verwerkt worden. Onze chocolade eierkoeken worden enkel met UTZ certified chocolade bereid.

Wij willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en werken met gescheiden afvalstromen. Onze grootste afvalstroom bestaat uit eierschalen die apart ingezameld en verwerkt worden.

Menu