De Bakkerij

Ambachtelijke recepturen met pure ingrediënten gecombineerd met hoge kwaliteit past binnen onze visie.
Met onze kwaliteitsproducten kunnen klanten op hun beurt weer het verschil maken.

Verse, lokale eieren

Een heel belangrijk ingrediënt bij het bereiden van eierkoeken zijn de eieren…

Vers

Onze eierkoeken worden bereid met verse scharrel- of vrije uitloopeieren. Om deze versheid te garanderen maken wij gebruik van een speciale eierbreekmachine die de eieren stuk voor stuk  breekt. Wij zijn hiervoor gecertificeerd door het COKZ.

Lokaal

Het merendeel van onze eieren worden vers aangeleverd vanuit Zeeland.

Van ei tot eierkoek

De verse eieren worden vervolgens gemengd met de overige ingrediënten.  Een imposante deegmachine kneedt het deeg totdat een glad resultaat ontstaat. Volgens flexibel in te stellen specificaties wordt het deeg automatisch op de band gespoten. Indien van toepassing worden extra ingrediënten toegevoegd. Het deeg verdwijnt in de bakoven.

Na het bakken worden de eierkoeken gekoeld en vervolgens zo snel mogelijk verpakt. Het verpakken gebeurt volgens de eisen van de klant. Na verpakking gaan de eierkoeken zo snel mogelijk naar hun uiteindelijke bestemming in het land. Over het algemeen worden de eierkoeken de volgende ochtend bij de klant afgeleverd.

Certificeringen en hygiëne

Onze bakkerij voldoet volledig aan de eisen van de International Food Standard. Dit is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd opgesteld door HDE, de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. Bij de eerste IFS audit behaalde de bakkerij onmiddellijk het IFS certificaat at Higher Level.

Het toenmalige CPE dat vandaag de dag onder de naam van COKZ bekend staat, verleende ons de erkenning voor het breken van de verse eieren die wij verwerken in onze eierkoeken.

Menu