Eierkoek

Bakkerij - Geschiedenis

Geschiedenis Banketbakkerij R. de Cock B.V.:

1964:
Eduard de Cock nam Bakkerij Bonte uit Terneuzen over en verplaatste haar naar Kloosterzande. De specialiteit van deze bakkerij was de ‘Zeeuwse witte speculaas’ die vooral een afzetgebied kende in Oost Zeeuws Vlaanderen.
Daarnaast werden diverse aanverwante banketproducten vervaardigd zoals eierkoeken, cake, appelflappen, sprits, banketstaven, …

1972:
Met de Kerst verhuist de bakkerij naar Hulst en vestigt zich in een voormalige textielfabriek aan de Tivoliweg.
Door de marktontwikkelingen en de opmars van het grootwinkelbedrijf ging men zich meer specialiseren in speculaas en eierkoeken .
De eierkoek was zo een succes dat men verkoos met dit product alleen verder te gaan.
Er werd vooral geleverd aan grootwinkelbedrijven en grossiers door heel Nederland.

1992:
Rudie de Cock, de huidige eigenaar, volgt zijn vader op en hij zet het product eierkoek verder landelijk in de markt.
Het assortiment wordt uitgebreid met de volgende eierkoek variaties:

Tevens is er een uitgebreid scala aan verpakkingsmogelijkheden

2009:
Aankoop grond ten behoeve van de bouw van onze nieuwe bakkerij.
Meridiaan 46, HULST .